به گزارش شهرآرانیوز، مسعود پزشکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بعد ازظهر چهارشنبه (۳۰ خرداد سال ۱۴۰۳) با حضور در ششمین برنامه «میزگرد فرهنگی» شبکه دو سیما با همراهی دو نفر از مشاوران فرهنگی خود به بیان دیدگاهها و برنامههای خود در حوزه فرهنگی پرداخت. سید محمد بهشتی و محمد فاضلی در این نشست پزشکیان را همراهی کردند.
مسعود پزشکیان نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری امروز چهارشنبه ۳۰ خرداد میهمان میزگرد فرهنگی شبکه ۲ سیما بود. وی در این برنامه ضمن تشریح برنامهها و دیدگاههای خود در حوزه مسائل فرهنگی، به سوالات کارشناسان این برنامه پاسخ داد.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه شهروند درجه یک و دو نداریم، گفت: فرهنگ یعنی برخورد مهربانانه با مردم و باور من به فرهنگ دستورالعملی است که حضرت علی (ع) به مالک اشتر دادند و اینکه آیا ما با مردم برخورد خشن میکنیم دستور پیغمبر است؟ ما حق نداریم به مردم زور بگوییم.
پزشکیان افزود: شاخص این که مسئول خوب است یا نه این است که مردم پشت سر او چه چیزی میگویند. با مردم نباید برخورد خشن کرد. همه مردم برای حاکمیت فرصت هستند نه تهدید.
وی با اشاره به اینکه تمام اختلافات بین جناحها برای دنیاست، گفت: ما در رابطه با قومیتها حق نداریم یکی را خوب و یکی را بد ببینیم، ولی میبینیم!
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان داشت: در بهداشت و درمان، دولت و مجلس و قوه قضاییه برای خودشان یک سفره باز کرده اند به مردم که میرسد، میگویند ندارند.
پزشکیان یادآورشد: شرایط به گونهای است که من زمانی که به عنوان حزب، گروه و جریان به قدرت میرسم آدمهای خودم را استخدام میکنم و آنهایی که با من نیستند استخدام نمیکنم.
وی با تاکید بر اینکه فارس، ترک و عرب در این جامعه زندگی میکنند که عدهای را قبول میکنیم و عدهای را میگوییم تهدید هستند، اظهار داشت: حاکمیت و مردمی که در جامعه زندگی میکنند همه فرصت هستند و تهدیدی وجود ندارد. اینکه استخدام میکنیم و پست میدهیم به آدمهای خودمان میدهیم ظلم به مردم است.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه خیلی از اقوام مختلف این جامعه پستی ندارند، گفت: چرا در این جامعه باید گروه خاصی سر قدرت باشند. حضرت علی (ع) در نهجالبلاغه میفرماید آن چیزی که باید بیشتر از همه بروی، وسط حق است؛ عدلی که شامل همه بشود.
پزشکیان عنوان کرد: رضایت مردم اصل است، اما خواص پر مدعا هستند و طلب زیاد میکنند. اگر چند فرازی که حضرت علی (ع) به مالک دستور میدهد را رعایت کنیم، آیا مردم در جامعه به خیابانها میریزند و بد و بیراه میگویند؟
وی خاطرنشان کرد: اینکه ما با مردم برخورد خشن میکنیم و به زور میخواهیم باور و اعتقادی را در مردم تزریق کنیم، آیا دستور پیغمبر و دین بوده است؟ معلوم نیست آن را از کجا آوردند.
این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه اگر به کسی ظلم نکنیم کسی از ما ناراضی میشود، اظهار کرد: اگر حقوق افراد را در جامعه رعایت کنیم و براساس عدالت عمل کنیم این جامعه با عشق پشت حاکمیت میایستد.
پزشکیان اضافه کرد: عدهای راحت زندگی کنند عدهای نان شب نداشته باشند، این ظلم و تبعیض است. مردم برای این ناراضی هستند که انصاف را در قبال آنها رعایت نمیکنیم.
محمد بهشتی یکی از مشاورانی که در این میزگرد حضور دارد نیز این موضوع را مطرح کرد که آیا میخواهیم با الگوی شرایط قرنطینه عرصه فرهنگ و هنر را مدیریت کنیم؟ که پزشکیان در پاسخ گفت: شیوه مدیریت ما در فرهنگ و هنر نقایصی دارد که مشکلات امروز ما محصول این سوء تدبیر است.
وی افزود: تا قبل از دهه ۷۰ میشد هر کشوری را در مقیاس کلان به شکل قرنطینه مدیریت کرد که مثال مبتذل آن شوروی است و بعد از دهه ۷۰ مرزها برداشته شد، اما ما هنوز زیر بار این تغییر و تحول نرفتهایم و همچنان میخواهیم با الگوی شرایط قرنطینه عرصه فرهنگ و هنر را مدیریت کنیم.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان این نکته که بیشتر شبیه به این است که ما جلوی سیل سیم خاردار کشیدیم، گفت: امروز در حوزه اینترنت هرچه را که قصد کنیم میتوانیم دریافت کنیم؛ هرچه که در جهان امکان دستیابی داشته باشد، در ایران هم قابل دسترس است. پس اصلا در وجه سلبی رفتارمان موفق نشدیم
پزشکیان با اشاره به اینکه اوایل انقلاب مسئول گزینش شدم، در دانشگاهم یک استاد یا یک کارمند اخراج نکردم، اضافه کرد: من چه کارهام که کسی را اخراج کنم، اگر جرمی دارند دادگاه حکم بدهد اخراجش کند. اینکه کسی را اخراج کنم هیچ منطقی ندارد شاید به خاطر تسویه حساب شخصی است.
وی تاکید کرد: نه تنها استاد، اجازه نمیدهم هیچ دانشجویی را به خاطر اندیشیدن اخراج کنند. ما اگر منطق داشته باشیم، دانشجو که دیوانه نیست، با او صحبت میکنیم قانعش میکنیم.
این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یادآورشد: زمانی که رئیس دانشگاه بودم در شهر ما به دلیل وبا چند نفر فوت کردند، من عذرخواهی کردم. چون وقتی بیمار در بیمارستان مرده یعنی خوب رسیدگی نکردیم. در جامعه ما هیچ کس تقصیر را گردن نمیگیرد.
پزشکیان با بیان اینکه فقر و گرفتاریها که برای مردم بوجود آمده مقصر ما مسئولان هستیم، ادامه داد: مقصر بودن مان را باید بررسی کنیم و دوباره تکرار نکنیم و از مردم عذرخواهی کنیم.
وی به آتش سوزی بیمارستان در رشت اشاره و از مردم عذرخواهی کرد، اظهار داشت: دلیل آتش سوزی بیمارستان رشت نبود استاندارد است. اگر در ساختمان سازی شاخصهای استاندارد را رعایت کنیم که نباید با ۵ ریشتر ساختمان بریزد ما در ارایه خدمت و در عمل به سیاستگذاریهایی که کردیم اشکال داریم.
این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یادآورشد: زمانی که میخواستم برای ریاست جمهوری اسم بنویسم گفتم میخواهم سیاستهای کلی و قانون برنامه را اجرا کنم و خیلیها به من خندیدند که برنامه ندارم.
پزشکیان بیان داشت: زمانی به عنوان نایب رئیس مجلس به دنبال این بودم که چگونه میتوانیم جلوی رانت و قاچاق را بگیریم؛ دیدم برای آن قانون داریم. هر کسی هر جا زندگی میکند باید بگوید محل زندگی من کجاست و اگر خواست جابجا شود باید بگوید؛ هر کس کد ملی و کد محل دارد. در این صورت زمینخواری انفاق نمیافتد.
وی اظهار داشت: ما دنبال ساختمانهای گمشده میگردیم؛ قانون نوشتهاند مسکنهایی که خالی هستند پیدا کنند. کد ملی محل وجود داشته باشد، نیازی به گشتن نداریم.
این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: اگر قانون را اجرا کنیم، مهاجران نمیتوانند جایی مستقر شوند. هر جا مستقر شوند معلوم میشود. آن وقت سیستم وزارت کشور میتواند به راحتی نظارت داشته باشد.
پزشکیان افزود: اگر بر اساس علم و شایسته سالاری مدیریت کنیم، اگر بخواهیم تخلف هم بکنیم، به راحتی نمیتوانیم. در این مملکت پول گم میشود، اما پول گم شدنی نیست. این ناتوانی ما در رصد کردن جریانی است که باید اتفاق بیفتد.
به گفته وی در کشور ما اعلام میشود مثلا ۱۰ هزار میلیارد پول در یک بانک گم شده، در حالی که در کشورهای دنیا اگر یک میلیون در یک حساب اضافه باشد میپرسند از کجا آمده؟ امروز کسانی که فرزندانشان در خارج هستند به راحتی نمیتوانند پول به حساب آنها بریزند.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره اینکه همه برنامهها را میگویند ۳۰ درصد اجرا شده است که البته این روی کاغذ ۳۰ درصد است، اما در واقعیت ۲۰ درصد هم اجرایی نشده است. برنامه قبلی را اجرا نکردیم از نو دوباره برنامه مینویسیم.
وی با تاکید بر اینکه دولتها و مجالس برنامهها را کامل اجرا نمیکنند، گفت: اکثر مدیران نمیدانند که قانون برنامه چیست آنها کار خود را میکنند و ما هم کار خودمان را میکنیم. سیاستهای کلی اگر اجرا میکردیم الان وضعیت کشور اینگونه نبود.
پزشکیان یادآورشد: نمایندگان و مسئولان و مدیران، مسئول این وضعیت کشور هستند چرا نمیگذاریم که رسانهها حرف بزنند برای این که ما در کارهایمان گیر داریم. رسانه آزاد باشد من مدیر، بانک دار، تاجر راحت نمیتوانم پولها را گم و گور کنم.
وی اظهار کرد: چرا جلوی اندیشه را میگیریم و نمیگذاریم دانشجو حرف بزند. دانشجو مگر دیوانه است، دانشجو فردای این مملکت و آینده این کشور است. نمیتوانیم به زور دانشجو را وادار کنیم آنچه که ما میخواهیم بگوید.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه هیچ کدام عدالت را اجرا نکردیم؛ چه این طرف، چه آن طرف و هر کدام دیدمان را ارائه میدهیم، اضافه کرد: مردم هر کدام را خواستند رأی میدهند. نمیشود مردم را مجبور کرد ما را بخواهند.
پزشکیان بیان داشت: از آیتالله جنتی پرسیدم آیا تا به حال پیش آمده قانونی را به این دلیل که عادلانه نیست برگردانید؟ اینکه تهران، تبریز، شیراز بزرگ شدهاند، جاهایی راه ندارند، آب ندارند، امکانات ندارند؛ این یعنی بیعدالتی! به نمایندهای میگویند زرنگ که بتواند حق جای دیگری را به شهر خودش ببرد!
وی خاطرنشان کرد: در سیستان و بلوچستان و خوزستان که روی گنج خوابیده، برخی در کپر درس میخوانند، در تهران هزینه یک کلاس ابتدایی گاهی ۱۰۰ میلیون است بعد میگوییم اینها با هم رقابت کنند، آیا این عادلانه است؟
این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: جبهه اصلاحات مرا معرفی کرده و گفته قبولت داریم؛ وقتی اولین بار موضعم را اعلام کردم گفتم من اصول دارم و اصول من حق و عدالت است.
پزشکیان اظهار داشت: راه رسیدن به اصول، اصلاحات است؛ دلیل اختلاف اصلاحطلب و اصولگرا این است که آن شفافیت لازم را نداریم و هرکسی میگوید حق با من است. ما بر سر قدرت باهم دعوا میکنیم؛ بخشی آن طرف تند میروند، برخی هم این طرف تند میروند.
وی یادآورشد: به جای اینکه بنشینیم و نگاهمان را با هم مشترک کنیم، روز به روز شکاف را عمیقتر میکنیم. مردم الان درباره ما حرفهای خوبی نمیزنند؛ ما چه کردیم که مردم از ما ناراضی هستند؟ هم این طرف مقصر است، هم آن طرف.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه ما بیخود با یکدیگر دعوا میکنیم چرا که دعوای قدرت است دعوای خدمت نیست، گفت: اسم عدالت میبریم، اما به قدرت برسیم هر کس کار خود را انجام میدهد. اگر براساس عدالت با مردم برخورد میکردیم مردم از ما ناراضی نمیشدند. اینکه میگویند گروه "زد" گروه "زدی" وجود ندارد. ذهن من فریز شده و دیگر تکان نخورده حق آنها را نادیده میگیرم و خیال میکنم هرچه من میگویم باید آنها اینگونه باشند.
پزشکیان اضافه کرد: هرکس با سیاستهای کلی مقام معظم رهبری تطابق نداشته باشد خط قرمز است. اگر کسی با هر دیدگاهی سیاستهای رهبری را اجرایی کند که مردم از جهل و فقر و بی عدالتی نجات پیدا کنند و زندگی راحتی داشته باشند، این سیاست در خط رهبری است، یا سیاست کسی که ادعا میکند در خط رهبری است، اما کاری میکند که فقر و تبعیض در جامعه حاکم شود؟
وی بیان داشت: چرا در این جریانات عدهای به رهبری بیاحترامی کردند؟ برای اینکه من عرضه نداشتم جواب بدهم هر مشکلی پیش آمد گفتم آقا گفته! آقا گفته با مردم بد رفتار کنیم؟ آقا گفته بزنیم توی گوش بچه مردم؟ این طوری مردم فکر کردند همه مشکلات از بالاست!
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: من به عنوان کسی که دولت را میخواهد اداره کند آنهایی که امکانات ندارند و حاکمیت آنها را ندیده من آنها را میبینم. رقابت و عدالت در حالت مساوی معنی دارد.
پزشکیان اضافه کرد: بیتالمال دولت نمیتواند در جایی زیادی داده شود و به جایی داده نشود. بسته خدمتی که در تهران و کردستان و بلوچستان داده میشود یکسان است که البته باید به آنها بیشتر داده شود. استاندارد را براساس پولی که داریم باید درست کنیم.
وی با تاکید بر اینکه بنده بی عدالتی نخواهم کرد، گفت: اگر پول و امکاناتی داشته باشم کسانی را خواهم دید که تا حالا دیده نشده اند و به آنها نرسیدند.